Klasse
9E Imperial stout
Brygget
8. mai 2013
Flasket
1. juni 2013
Alkoholstyrke
10,1%
Farve (EBC)
141
OG/FG
1101 / 1024
Bitterhet (IBU)
93,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
28,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 7 EBC 9000 g
Billingtons Melassesukker 302 g
Crystal Malt 135 ebc 400 g
Crystal Rug 190 ebc 400 g
Chocolate Malt 800 EBC 250 g
Black Malt 1200 ebc 500 gr
Roasted barley 1400 ebc 850 gr
Demererasukker 150 gr
Flaked Barley 4 EBC 1300 g
Kaffimalt 250 gram
Røykmalt (stjørdalsmalt) 500 g.

Humle og krydder

Target 11 %, 88 gr, 60 min.
Bramling 6 %, 10 gr, 30 min.
EKG 4,1 %, 42 gr, 1 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

66 - 65 grader i 90 minutt + skylling og utmesk.

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

Etter mrmalty.com

Informasjon om gjæring

Starta på 17 grader. Frå 3. dag auka gradvis opp til 21 grader der det stod fram til flasking.

Kommentarer


[BBcode]