4.500 kg Pale Malt (73.76%)
0.645 kg Munich I (10.57%)
0.577 kg Dextrose (9.46%)
0.200 kg Special-B (3.28%)
0.163 kg Crystal 60 (2.67%)
0.016 kg Black Roasted Barley (0.26%)
11.0 g Pacific Gem Pellet (13.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
15.0 g Styrian Golding Pellet (7.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Styrian Golding Pellet (7.4% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes.
S 04
1 pakke i starter
Fermented at 20°C with Wyeast 3278 - Belgian Lambic Blend
Målet med denne Flanders Rød er en tørr, lett, kompleks øl som er lagret på eikechips. Chipsene har ligget i rødvin for å etterligne rødvinsfat lagring. Videre forsterkes intrykket ellers igjennom lagring av en ung rødvin i en svak kulsyre, antydning av eik med hint av syrlig og søte kirsebær og druer, og en tørr kant som kan minne om tørr rødvin eller alkohol i rødvin. Ved å ikke tilsette tørrgjær ved flasking, kunn noe sukker, modner ølet seg rolig på flasken, og forstærker intrykket jeg ønsker, med forsiktig kulsyre, men likevell tørr med en passlig syrlig karakter fra blandingen jeg tilsatte med eikechips etter fermentering var ferdig.