Klasse
12C Flamsk rød
Brygget
13. august 2012
Flasket
28. mars 2013
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
29
OG/FG
1064 / 1014
Bitterhet (IBU)
26,0 (R)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4.500 kg Pale Malt (73.76%)
0.645 kg Munich I (10.57%)
0.577 kg Dextrose (9.46%)
0.200 kg Special-B (3.28%)
0.163 kg Crystal 60 (2.67%)
0.016 kg Black Roasted Barley (0.26%)

Humle og krydder

11.0 g Pacific Gem Pellet (13.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
15.0 g Styrian Golding Pellet (7.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Styrian Golding Pellet (7.4% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes.

Gjærtype

S 04

Gjærmengde

1 pakke i starter

Informasjon om gjæring

Fermented at 20°C with Wyeast 3278 - Belgian Lambic Blend

Kommentarer

Målet med denne Flanders Rød er en tørr, lett, kompleks øl som er lagret på eikechips. Chipsene har ligget i rødvin for å etterligne rødvinsfat lagring. Videre forsterkes intrykket ellers igjennom lagring av en ung rødvin i en svak kulsyre, antydning av eik med hint av syrlig og søte kirsebær og druer, og en tørr kant som kan minne om tørr rødvin eller alkohol i rødvin. Ved å ikke tilsette tørrgjær ved flasking, kunn noe sukker, modner ølet seg rolig på flasken, og forstærker intrykket jeg ønsker, med forsiktig kulsyre, men likevell tørr med en passlig syrlig karakter fra blandingen jeg tilsatte med eikechips etter fermentering var ferdig.


[BBcode]