Klasse
8D Porter
Brygget
25. januar 2013
Flasket
12. mars 2013
Alkoholstyrke
5,3%
Farve (EBC)
64,5
OG/FG
1060 / 1020
Bitterhet (IBU)
37,6 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

3750g Maris Otter Pale Malt
800g Munich Malt 25 EBC
475g Brown Malt 120 EBC
475g Chocolate Malt 600 EBC
300g Crystal Malt 275 EBC
200g Crystal Malt 70 EBC

Humle og krydder

20g Magnum [14,60 %] - Boil 60min
5g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 60min
12g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 10min

Andre ingredienser

Vannjustering i mesk ca 25 liter
10g Chalk
5g Baking Soda

10g Irish Moss Boil 10min
0,50 tsp Yeast Nutrient Boil 10min

Meskeinformasjon

69c 60min
76c 10min

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

1.5 pakker

Informasjon om gjæring

Stoppet litt tidlig sammenliknet med planen i Beersmith, som sa 1.016. Mulig mesketemperaturen var noe høy, og så kan det ha blitt litt lite oksygenering.

Kommentarer

Ølet er laget fra denne oppskriften:
http://www.brew365.com/beer_dennys_bourbon_vanilla_porter.php

Justert ned til klasse 8D, og laget en basic variant.


[BBcode]