Klasse
9E Imperial stout
Brygget
2. oktober 2018
Flasket
17. oktober 2018
Alkoholstyrke
10,5%
Farve (EBC)
122
OG/FG
1104 / 1026
Bitterhet (IBU)
51,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

Malt:
5400g Pale Malt
700g Crystal Malt 100 EBC
600g Pilsnermalt
400g Chocolate Malt 1200 EBC
200g Roasted Barley 1500 EBC
200g Black Malt 1500 EBC

Maltekstrakt:
1500g Lys Spraymalt
500g Hvetespraymalt

Sukker:
500g Muscovadosukker

Humle og krydder

35g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 42,5 IBU.
20g Hersbrucker, 3%, 45 min kok, 5,5 IBU.
20g Hersbrucker, 3%, 10 min kok, 1,8 IBU.
5g Northern Brewer, 9,3%, 10 min kok, 1,4 IBU.

Andre ingredienser

300g Laktose, 10 min kok.
1 teskje gjærnæring, 10 min kok.
1 tablett whirlfloc, 10 min kok.

Meskeinformasjon

25 liter vann, 68°C i 60 min, 75°C i 10 min, skylling med 10 liter vann ved 77°C.

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

2pk, 1,8 l starter

Informasjon om gjæring

18°C i 3 dager
20°C i 3 dager
21°C i 9 dager

Kommentarer


[BBcode]