Brygger: Erik Nygaard
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1052
FG: 1013
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 65 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,5 kg Maris Oter
1 kg Victory
0,3 kg caramunich
0,3 kg pale chocolate
0,2 kg chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
25 g northern brewer @ 60
20 g EKG @ 30

[B]Andre ingredienser[/B]
I meskevann:
0,8 ts kalsiumklorid
0,5 ts gips
1 ts kritt
0,8 ts natron

I skyllevann:
0,4 ts gips
0,6 ts kalsiumklorid

[B]Meskeinformasjon[/B]
65C i 75 min + mash out 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP028
Gjærmengde: Sånn ca passe
Informasjon om gjæring:
18 C i 10 dager
23 C til ferdig
Cold crash
Opp til 23 for flasking

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med krausen fra tilbakeholdt vørter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. februar 2018
Flasket: 23. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N