Brygger: Jørn Hammerud
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1,044
FG: 1,009
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2500 g Munich Malt - 10L (19,7 EBC) 
2500 g Vienna Malt (6,9 EBC)    
300 g Caramunich Malt (110,3 EBC)
150 g Carafa III (1034,3 EBC) 
100 g Special B Malt (354,6 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
25,00 g Smaragd [5,90 %] - 60 min, 18,4 IBUs 
25,00 g Smaragd [5,90 %] - 20 min, 11,1 IBUs 
20,00 g Smaragd [5,90 %] - 5 min, 2,9 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i 1 time.
Skyllevann 82 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Mangrove Jack’s M76
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
8 grader i 21 dager

[B]Kommentarer[/B]
5 gram sukker pr liter øl

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. januar 2018
Flasket: 26. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N