Brygger: Haakon Rui
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,075
FG: 1,016
Mengde vørter: 33,0l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 7,8%
Beregnet IBU: 53,1
Beregnet farge: 88,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,5 kg Maris Otter, Pale Malt 
1,0 kg Flaked Oats
1,0 kg Flaked Wheat
0,9 kg Caramel/Crystal malt (160 EBC)
0,5 kg Chocolate Malt
0,5 kg Roasted Barley
0,4 kg Munich Malt (20 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
35,00 g Nugget 60 min
35,00 g Chinook 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
10,00 g Irish Moss (10 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
27 L vann, 73 grader. Tilsett maltkorn. Temperaturen ble så holdt stabil i 90 min på 65,5 grader.
Fly sparge så med 18 L vann på 75,6 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 poser tørrgjær
Informasjon om gjæring:
2 uker i samme gjæringsdunk.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. januar 2014
Flasket: 24. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N