Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 6C Imperial IPA)
Ekstra ingredienser: Ananas, Nelson Sauvin, brett. og eik
OG: 1,074
FG: 1,004
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 67,0
Beregnet farge: 19 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7200 g Pilsner Malt (3 EBC)
900 g Crystal malt (120 EBC)
1000 g Demerara sukker (kokes 20 min)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
25 g Nelson Sauvin (13 %)

-30 min:
30 g Nelson Sauvin (13 %)

-15 min:
30 g Nelson Sauvin (13 %)

-5 min:
35 g Nelson Sauvin (13 %)

Tørrhumling (60 dager):
80 g Nelson Sauvin (13 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
1 tsk. gjærnæring
1 stk Whirlfloc


1 liter ananasjuice (ikke fra konsentrat) tilsatt ved innmesk.
500 g fersk ananas i biter (tilsatt gjæringskaret, var med der i 60 dager).

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking: 45 min @ 65 C.
Partiskylling @ 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001, 715 og 644
Gjærmengde: HHV 1, 1 og 2 rør
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring med WLP001 og 715: 12 dager @ 20 C.
Stukket av gjæren og tilsatt WLP644, humle og ananas: 60 dager @ 20 C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. juni 2013
Flasket: 25. august 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N