Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10A Belgisk blond
OG: 1,065
FG: 1,017
Mengde vørter: 53,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 32,4
Beregnet farge: 11,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,50 kg  Pilsner  81,6 %        
1,17 kg  Vienna Malt 8,3 %         
0,39 kg Biscuit Malt   2,7 %         
0,26 kg  Melanoiden Malt 1,8 %
0,77 kg sukker     5,5%

[B]Humle og krydder[/B]
125,00 g              Styrian Goldings [3,40 %] - Boil 60,0 min       17,5 IBUs     
125,00 g              Styrian Goldings [3,40 %] - Boil 30,0 min Hop    14,8 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
8 ml melkesyre i mesk
10 gram kalsium klorid mesk

3 ml melkesyre skyllevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in           Add 50,01 l of water at 58,2 C          55,0 C        15 min        
Mash Step         Heat to 66,0 C over 15 min              66,0 C        45 min        
Mash Step         Heat to 73,0 C over 10 min              73,0 C        10 min        
Mash Out          Heat to 75,6 C over 10 min              75,6 C        10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 540 Abby ale IV
Gjærmengde: 750 milliard celler
Informasjon om gjæring:
Startet på 19,5 grader og hevet til 22 i løpet av 4 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. januar 2015
Flasket: 11. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F