Brygger: Stig Norby
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1061
FG: 1020
Mengde vørter: 29,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 34,2
Beregnet farge: 80 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3700 g Marris Otter
680 g flaket havre
400 g sjokolade malt 1000 EBC
300 g crystal malt 157,6 EBC
300 g Melanoiden malt 39,4 EBC
150 g Black patent malt6 985 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
21 g Northern Brewer - boil 60 min
30 g Willamette - boil 20 min

28 g kakao pulver 80% - boil 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
mesk på 67 grader i 60 min, deretter 73 grader i 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: London ESB Ale
Gjærmengde: 1 pkg, gjærstarter 1,5 l
Informasjon om gjæring:
ca 20 grader i 10 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. februar 2013
Flasket: 27. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N