Brygger: Stig Norby Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1061 FG: 1020 Mengde vørter: 29,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 34,2 Beregnet farge: 80 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3700 g Marris Otter 680 g flaket havre 400 g sjokolade malt 1000 EBC 300 g crystal malt 157,6 EBC 300 g Melanoiden malt 39,4 EBC 150 g Black patent malt6 985 EBC [B]Humle og krydder[/B] 21 g Northern Brewer - boil 60 min 30 g Willamette - boil 20 min 28 g kakao pulver 80% - boil 15 min [B]Andre ingredienser[/B] Irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] mesk på 67 grader i 60 min, deretter 73 grader i 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: London ESB Ale Gjærmengde: 1 pkg, gjærstarter 1,5 l Informasjon om gjæring: ca 20 grader i 10 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. februar 2013 Flasket: 27. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N