Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1067 FG: 1008 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 8,0% Beregnet IBU: 37,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 20 kg pilsenermalt 1,242 kg Crystal 120 1,242 kg Crystal 30 [B]Humle og krydder[/B] 35 gr. Hallertau 15,4% 90 min 120 gr. Amarillo 8,6% 15 min 120 gr. Chinook 11,4% 5 min 100 gr. Citra 11,1% 5 min Tørrhumling 100 gr. Citra 12 timer før flasketapping [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl Kalsiumklorid 1 tabl. Whirfloc 25 dråper Clarex [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking til 65 grader. 55-60 liter vann i innmeskinga. Forsukringstid 90 min. Deretter vann på 76 grader for avrenning til 100 liter vørter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Bry-97 Gjærmengde: Ca 1,5 liter Informasjon om gjæring: Laget en starter 1 døgn før brygging bestående av 4 bokser 0,33liter vørterøl for å koke ut co2, og tilsatt 4 ss maltekstrakt. Dette kjølt ned til 20 grader og så pisket inn 4 pakker a 11gr. Bry-97. Vørteren gjæret i 7 dager på 20 grader. Ettergjæring på flaske i 14 dager- 320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. januar 2017 Flasket: 31. januar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N