Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1067
FG: 1008
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
20 kg pilsenermalt
1,242 kg Crystal 120
1,242 kg Crystal 30

[B]Humle og krydder[/B]
35 gr. Hallertau 15,4% 90 min
120 gr. Amarillo 8,6% 15 min
120 gr. Chinook 11,4% 5 min
100 gr. Citra 11,1% 5 min
Tørrhumling 100 gr. Citra 12 timer før flasketapping

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl Kalsiumklorid
1 tabl. Whirfloc
25 dråper Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking til 65 grader.
55-60 liter vann i innmeskinga.
Forsukringstid 90 min.
Deretter vann på 76 grader for avrenning til 100 liter vørter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Bry-97
Gjærmengde: Ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
Laget en starter 1 døgn før brygging bestående av 4 bokser 0,33liter vørterøl for å koke ut co2, og tilsatt 4 ss maltekstrakt. Dette kjølt ned til 20 grader og så pisket inn 4 pakker a 11gr. Bry-97.
Vørteren gjæret i 7 dager på 20 grader.
Ettergjæring på flaske i 14 dager-
320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. januar 2017
Flasket: 31. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N