Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9A Engelsk barley wine)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1092
FG: 1028
Mengde vørter: 22,5l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 70,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gram Maris Otter
5000 gram Vienna malt
500 gram Caramalt 20L
500 gram Caramunich 120L
500 gram Smoked Malt
500 gram Special-B
300 gram Chit malt
50 gram Black malt
10 gram Roasted Barley

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram Magnum 14% 60 min
60 gram North Down 8,5% 20 min
40 gram Northern Brewer 8,5% 10 min
30 gram Chinook 13% 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1ts irish moss
1ts gjærnæring
1kpsl servomyces

[B]Meskeinformasjon[/B]
1t@ 67grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 400 bill celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret to uker ved 20 grader
Deretter tilsatt 58 gram French oak chips i sekundær med 10L av ølet. Tappet på flasker etter ti dager.

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til volco2: 2,3

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. april 2012
Flasket: 31. mai 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N