Brygger: Marius Høye Steen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9A Engelsk barley wine) Ekstra ingredienser: OG: 1092 FG: 1028 Mengde vørter: 22,5l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 70,0 Beregnet farge: 47 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5000 gram Maris Otter 5000 gram Vienna malt 500 gram Caramalt 20L 500 gram Caramunich 120L 500 gram Smoked Malt 500 gram Special-B 300 gram Chit malt 50 gram Black malt 10 gram Roasted Barley [B]Humle og krydder[/B] 50 gram Magnum 14% 60 min 60 gram North Down 8,5% 20 min 40 gram Northern Brewer 8,5% 10 min 30 gram Chinook 13% 0 min [B]Andre ingredienser[/B] 1ts irish moss 1ts gjærnæring 1kpsl servomyces [B]Meskeinformasjon[/B] 1t@ 67grC [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 400 bill celler Informasjon om gjæring: Gjæret to uker ved 20 grader Deretter tilsatt 58 gram French oak chips i sekundær med 10L av ølet. Tappet på flasker etter ti dager. [B]Kommentarer[/B] Naturlig karbonert til volco2: 2,3 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. april 2012 Flasket: 31. mai 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N