Brygger: Kjetil A. Sørgaarden Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,045 FG: 1,011 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,38% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 55,3 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 37.35% (2kg) Pilsner German (3.9 EBC) 51.89% (2.75kg) Muhich Malt (17.7 EBC) 3.77% (0.2kg) Caramel/Crystal Malt -40L (78.8 EBC) 4.72% (0.25kg) Carafa III (1034.3 EBC) 0.94% (0.05kg) Chocolate Malt (689.5 EBC) 0.94% (0.05kg) Roasted Barley (591.0 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 40g Hallertauer [4.80 %] - Boil 60.0 min 14g Hallertauer [4.80 %] - Boil 20.0 min 14g Hallertauer [4.80 %] - Boil 0.0 min 1 cone of home-grown traditional Buskerud hops [4.7%] - Boil 0.0 min [B]Andre ingredienser[/B] Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) Irish Moss (Boil 10.0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] 68 C @ 90 min Quadruple decoction 2l per decoct, of 15min boil. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager S-23 Gjærmengde: 16.5 g Informasjon om gjæring: 10-12 C ~ 6 weeks [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. desember 2013 Flasket: 8. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N