Brygger: Kjetil A. Sørgaarden
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,045
FG: 1,011
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,38%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 55,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
37.35% (2kg) Pilsner German (3.9 EBC)
51.89% (2.75kg) Muhich Malt (17.7 EBC)
3.77% (0.2kg) Caramel/Crystal Malt -40L (78.8 EBC)
4.72% (0.25kg) Carafa III (1034.3 EBC)
0.94% (0.05kg) Chocolate Malt (689.5 EBC)
0.94% (0.05kg) Roasted Barley (591.0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
40g Hallertauer [4.80 %] - Boil 60.0 min 
14g Hallertauer [4.80 %] - Boil 20.0 min
14g Hallertauer [4.80 %] - Boil 0.0 min
1 cone of home-grown traditional Buskerud hops [4.7%] - Boil 0.0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins)  
Irish Moss (Boil 10.0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 C @ 90 min
Quadruple decoction 2l per decoct, of 15min boil.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager S-23
Gjærmengde: 16.5 g
Informasjon om gjæring:
10-12 C ~ 6 weeks

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2013
Flasket: 8. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N