Brygger: Ole Kristian Nylund Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 11A Belgisk dubbel/Bruin) Ekstra ingredienser: OG: 1070 FG: 1016 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 7,1% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 54 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3000 gram Bestmalz pilsner malt 2000 gram Bestmalz pale malt 500 gram Bestmalz Munchen malt 400 gram Weyermann Bisciut malt 365 gram Weyermann Special B malt 35 gram Weyermann Carafa III malt 500 gram Mørk candy sirup (kokte 60 minutter) [B]Humle og krydder[/B] 20 gram Perle pellets 9.0% 60 minutter 22 gram Saaz pellets 3.5% 15 minutter Skall av en appelsin 2 minutter 8 gram korianderfrø 2 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 tablett protafloc 15 minutter 1/2 teskje White labs yeast nutrient 15 minutter 10 gram Eikespon i sekundærgjæringskar. [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter ved 66 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White labs WLP530 Gjærmengde: 1 rør i 1 liter starter Informasjon om gjæring: 20-22 grader i 14 dager 12-14 grader i 4 uker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. november 2012 Flasket: 5. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N