Brygger: Ole Kristian Nylund
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 11A Belgisk dubbel/Bruin)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1070
FG: 1016
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 54 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 gram Bestmalz pilsner malt
2000 gram Bestmalz pale malt
500 gram Bestmalz Munchen malt
400 gram Weyermann Bisciut malt
365 gram Weyermann Special B malt
35 gram Weyermann Carafa III malt
500 gram Mørk candy sirup (kokte 60 minutter)

[B]Humle og krydder[/B]
20 gram Perle pellets 9.0% 60 minutter
22 gram Saaz pellets 3.5% 15 minutter
Skall av en appelsin 2 minutter
8 gram korianderfrø 2 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tablett protafloc 15 minutter
1/2 teskje White labs yeast nutrient 15 minutter
10 gram Eikespon i sekundærgjæringskar.

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter ved 66 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs WLP530
Gjærmengde: 1 rør i 1 liter starter
Informasjon om gjæring:
20-22 grader i 14 dager
12-14 grader i 4 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. november 2012
Flasket: 5. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N