Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1062
FG: 1020
Mengde vørter: 76,0l
Mengde ferdig øl: 52,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 17,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 2: 8000 gr.
pilsner: 4000 gr.
Crystal 150: 2000 gr.
Cara aroma: 1500 gr.
Melanoidin: 1000 gr.
Caramunich 3: 500 gr.
Sjoko 900: 500 gr.

[B]Humle og krydder[/B]
100 gr. Saaz 2.9% pellets 60 min
100 gr. Saaz 2.9% pellets 20 min
100gr.  Saaz 2.9% pellets   5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 Tabl. Protafloc 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 C.  70 min.
78 C.  15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2308
Gjærmengde: 1.5 L surry  5 gen.
Informasjon om gjæring:
30 dager 10 C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. juni 2016
Flasket: 24. juli 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N