Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1062 FG: 1020 Mengde vørter: 76,0l Mengde ferdig øl: 52,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 17,0 Beregnet farge: 48 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich 2: 8000 gr. pilsner: 4000 gr. Crystal 150: 2000 gr. Cara aroma: 1500 gr. Melanoidin: 1000 gr. Caramunich 3: 500 gr. Sjoko 900: 500 gr. [B]Humle og krydder[/B] 100 gr. Saaz 2.9% pellets 60 min 100 gr. Saaz 2.9% pellets 20 min 100gr. Saaz 2.9% pellets 5 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 Tabl. Protafloc 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 C. 70 min. 78 C. 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2308 Gjærmengde: 1.5 L surry 5 gen. Informasjon om gjæring: 30 dager 10 C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. juni 2016 Flasket: 24. juli 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N