Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9A Engelsk barley wine) Ekstra ingredienser: 30 g blend (50/50) av amerikansk og fransk eik, heavy toast, trekt i Maker's Mark bourbon i 14 dager, så tilsatt ved fating. OG: 1,122 FG: 1,029 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 14,4% Beregnet IBU: 76,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11 kg Warminster Maris Otter Pale 0,5 kg Muntons Crystal 0,25 kg Warminster Dark Crystal 0.25 kg Muntons Dark Crystal [B]Humle og krydder[/B] 50 g Nugget 15,3%, 60 min 50 g East Kent Golding 5,7%, 15 min 50 g East Kent Golding 5,7%, 5 min [B]Andre ingredienser[/B] 30 g blend (50/50) av amerikansk og fransk eik, heavy toast, trekt i Maker's Mark bourbon i 14 dager, så tilsatt ved fating. [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbelmesking m/utmesk på begge meskene. Malt delt nøyaktig i to. 65 grader i 60 min 77 grader i 10 min x 2 [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 750 mrd celler Informasjon om gjæring: 17 grader i 6 dager, 20 grader i 15 dager. [B]Kommentarer[/B] "Dato for flasketapping" er i dette tilfellet dato for tapping på fat. Brygget sammen med Simon Appelblad. Vannprofil: 122 ppm kalsium, 11 ppm magnesium, 37 ppm natrium, 179 ppm klorid, 120 ppm sulfat. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. februar 2016 Flasket: 11. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F