Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9A Engelsk barley wine)
Ekstra ingredienser: 30 g blend (50/50) av amerikansk og fransk eik, heavy toast, trekt i Maker's Mark bourbon i 14 dager, så tilsatt ved fating.
OG: 1,122
FG: 1,029
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 14,4%
Beregnet IBU: 76,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11 kg Warminster Maris Otter Pale
0,5 kg Muntons Crystal
0,25 kg Warminster Dark Crystal
0.25 kg Muntons Dark Crystal

[B]Humle og krydder[/B]
50 g Nugget 15,3%, 60 min
50 g East Kent Golding 5,7%, 15 min
50 g East Kent Golding 5,7%, 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
30 g blend (50/50) av amerikansk og fransk eik, heavy toast, trekt i Maker's Mark bourbon i 14 dager, så tilsatt ved fating.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbelmesking m/utmesk på begge meskene. Malt delt nøyaktig i to.

65 grader i 60 min
77 grader i 10 min
x 2

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 750 mrd celler
Informasjon om gjæring:
17 grader i 6 dager, 20 grader i 15 dager.

[B]Kommentarer[/B]
"Dato for flasketapping" er i dette tilfellet dato for tapping på fat.

Brygget sammen med Simon Appelblad.

Vannprofil: 
122 ppm kalsium, 11 ppm magnesium, 37 ppm natrium, 179 ppm klorid, 120 ppm sulfat.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. februar 2016
Flasket: 11. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F