Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1070 FG: 1020 Mengde vørter: 59,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 6,5% Beregnet IBU: 17,0 Beregnet farge: 51 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich 1: 8200 gr. Pilsner: 4000 gr. Caramunich 3: 1000 gr. carared: 850 gr. Carahell: 500 gr. Caramunich 2: 350 gr. Pale chokolate: 350 gr. [B]Humle og krydder[/B] 60 gr. Saaz 3.7% pellets 60 min. 60 gr. Saaz 3.7% pellets 15 min. 60 gr. Saaz 3.7% pellets. 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tabl. protafloc 10 min. 1 ts gjærnæring 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 67 C. 80 min. 78 C. 10 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2308 Gjærmengde: 1 l. slurry 4 gen. Informasjon om gjæring: 30 dager 9 C. [B]Kommentarer[/B] Koketid: 90 min. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. september 2016 Flasket: 20. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N