Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1070
FG: 1020
Mengde vørter: 59,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 17,0
Beregnet farge: 51 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 1: 8200 gr.
Pilsner: 4000 gr.
Caramunich 3: 1000 gr.
carared: 850 gr.
Carahell: 500 gr.
Caramunich 2: 350 gr.
Pale chokolate: 350 gr.

[B]Humle og krydder[/B]
60 gr. Saaz 3.7% pellets  60 min.
60 gr. Saaz 3.7% pellets  15 min.
60 gr. Saaz 3.7% pellets.  5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tabl. protafloc 10 min.
1 ts gjærnæring 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 C. 80 min.
78 C. 10 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2308
Gjærmengde: 1 l. slurry  4 gen.
Informasjon om gjæring:
30 dager 9 C.

[B]Kommentarer[/B]
Koketid: 90 min.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. september 2016
Flasket: 20. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N