Brygger: Aleksander Baustad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5B Amerikansk brown ale
OG: 1048
FG: 1012
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 42,0
Beregnet farge: 45,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4250 gram Maris Otter
310 gram Crystal malt 120 EBC
200 gram Chocolate malt
200 gram Flaked braley
180 gram Brown malt

[B]Humle og krydder[/B]
12 gram Apollo 18% FWH 60 minutter
20 gram Simcoe 13,5% 15 minutter
25 gram Cascade 7% 2 minutter
10 gram Cascade 7% 0 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1.5 gram Whirfloc 15 minutter

[B]Meskeinformasjon[/B]
50 grader i 20 minutter
66 grader i 69 minutter
76 grader i 15 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Dry English Ale WLP007
Gjærmengde: 1 pakke i 1 liter starter
Informasjon om gjæring:
3 dager i 17 grader
7 dager i 20 grader
Temperatur fikk øke fritt etter første 3 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Effektivitet ved mesking 72.5%

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. februar 2013
Flasket: 18. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N