Brygger: Aleksander Baustad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5B Amerikansk brown ale OG: 1048 FG: 1012 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 42,0 Beregnet farge: 45,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4250 gram Maris Otter 310 gram Crystal malt 120 EBC 200 gram Chocolate malt 200 gram Flaked braley 180 gram Brown malt [B]Humle og krydder[/B] 12 gram Apollo 18% FWH 60 minutter 20 gram Simcoe 13,5% 15 minutter 25 gram Cascade 7% 2 minutter 10 gram Cascade 7% 0 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1.5 gram Whirfloc 15 minutter [B]Meskeinformasjon[/B] 50 grader i 20 minutter 66 grader i 69 minutter 76 grader i 15 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Dry English Ale WLP007 Gjærmengde: 1 pakke i 1 liter starter Informasjon om gjæring: 3 dager i 17 grader 7 dager i 20 grader Temperatur fikk øke fritt etter første 3 dager. [B]Kommentarer[/B] Effektivitet ved mesking 72.5% [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. februar 2013 Flasket: 18. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N