Brygger: Bjarke Vang Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: OG: 1101 FG: 1027 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 9,7% Beregnet IBU: 89,0 Beregnet farge: 188 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt5EBC 5350 g Black Malt 1400EBC 400g Roasted Barley 1100EBC 400g Chocolate Malt 800EBC 400g Dark Crystal 300EBC 400g Flaked Oats 4EBC 300g Cara Red 100 EBC 50 g Cara Cienna 100 EBC 50 g Crystal 100 EBC 50 g Honey 100EBC 72g (tilsatt mot slutten av koking) Belgisk sirup (D2) 200 EBC 120 g (tilsatt mot slutten av koking) [B]Humle og krydder[/B] Magnum14.1% 40g 60minutes Magnum14.1% 18g 15minutes Cascade6.5% 14g 5minutes Goldings4% 26g 5minutes [B]Andre ingredienser[/B] 6g kalk 3g natron 2 mL flytende CaCl2 10 gram bourbontrukket amerikansk eik 1/3 bourbontrukket vaniljebønne [B]Meskeinformasjon[/B] Først bare havregryn og rug på 30-40 grader i 20 min Så alt på 68 grader i 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1056 Gjærmengde: Informasjon om gjæring: Fermented at 17 degrees C for 7 days. Fermented at 19 degrees C for 21 days. Lagered at 10 degrees C for 75 days. [B]Kommentarer[/B] 150 minutter koketid. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. januar 2012 Flasket: 11. april 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N