Brygger: Bjarke Vang
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1101
FG: 1027
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 9,7%
Beregnet IBU: 89,0
Beregnet farge: 188 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt5EBC 5350 g
Black Malt  1400EBC 400g
Roasted Barley 1100EBC 400g
Chocolate Malt  800EBC 400g
Dark Crystal   300EBC 400g
Flaked Oats  4EBC 300g
Cara Red                 100 EBC          50   g
Cara Cienna            100 EBC          50   g
Crystal                     100 EBC          50   g
Honey          100EBC 72g (tilsatt mot slutten av koking)
Belgisk sirup (D2)     200 EBC        120  g (tilsatt mot slutten av koking)

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum14.1% 40g 60minutes
Magnum14.1% 18g 15minutes
Cascade6.5% 14g 5minutes
Goldings4% 26g 5minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
6g kalk 
3g natron 
2 mL flytende CaCl2
10 gram bourbontrukket amerikansk eik
1/3 bourbontrukket vaniljebønne

[B]Meskeinformasjon[/B]
Først bare havregryn og rug på 30-40 grader i 20 min

Så alt på 68 grader i 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1056
Gjærmengde: 
Informasjon om gjæring:
Fermented at 17 degrees C for 7 days.
Fermented at 19 degrees C for 21 days.
Lagered at 10 degrees C for 75 days.

[B]Kommentarer[/B]
150 minutter koketid.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2012
Flasket: 11. april 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N