Brygger: Sverre Berg Lutnæs
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1096
FG: 1026
Mengde vørter: 14,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 9,3%
Beregnet IBU: 77,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gram Maris Otter Pale Malt
500 gram hvetemalt
300 gram Caramunich 1
200 gram Melonidin
80 gram sjokolademalt
800 gram lys maltekstrakt (DME, tilsatt mot slutten av koketid)

[B]Humle og krydder[/B]
40 g Chinook pellets 12% 60 min
50 g Amarillo pellets 9,2% 1 min
20 g Colombus pellets 14,2% 1 min
8 g Amarillo pellets  9,2% tørrhumling etter 5 dagers gjæring

[B]Andre ingredienser[/B]
11 g fransk eikechips etter 5 dages gjæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesketemp 62 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English Ale
Gjærmengde: 
Informasjon om gjæring:
19 grader 2 døgn
21 grader 10 døgn
økte gradvis opp mot 24 grader de siste 3 dagene

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2012
Flasket: 3. april 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: F