Brygger: Sverre Berg Lutnæs Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9B Amerikansk barley wine OG: 1096 FG: 1026 Mengde vørter: 14,0l Mengde ferdig øl: 12,0l Alkoholstyrke: 9,3% Beregnet IBU: 77,0 Beregnet farge: 44 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5000 gram Maris Otter Pale Malt 500 gram hvetemalt 300 gram Caramunich 1 200 gram Melonidin 80 gram sjokolademalt 800 gram lys maltekstrakt (DME, tilsatt mot slutten av koketid) [B]Humle og krydder[/B] 40 g Chinook pellets 12% 60 min 50 g Amarillo pellets 9,2% 1 min 20 g Colombus pellets 14,2% 1 min 8 g Amarillo pellets 9,2% tørrhumling etter 5 dagers gjæring [B]Andre ingredienser[/B] 11 g fransk eikechips etter 5 dages gjæring [B]Meskeinformasjon[/B] Mesketemp 62 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English Ale Gjærmengde: Informasjon om gjæring: 19 grader 2 døgn 21 grader 10 døgn økte gradvis opp mot 24 grader de siste 3 dagene [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. februar 2012 Flasket: 3. april 2012 Filtrert: Nei Karbonering: F