Brygger: Vidar Bentestuen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10D Saison
OG: 1052
FG: 1008
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3500 gram Pilsner malt
500   gram Muncher malt       25 EBC
500   gram hvete malt              4 EBC
130   gram crystal               120 EBC
130   gram Aromatic malt  40-60 EBC
130   gram Biscuit malt          50 EBC 
250   gram kandis light

[B]Humle og krydder[/B]
30 gram    Hallertau Mittlefruh           alfa 5 %      60 minutter
15 gram    Saaz                               alfa 2.8 %   60 minutter
15 gram    Styrian Golding (bobek)     alfa 3 %      60 minutter
21 gram    East Kent goldings            alfa 4.4 %     1 minutt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader i 65 minutter
78 grader i   5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 565
Gjærmengde: 1 rør  1.5 liter starter
Informasjon om gjæring:
18 grader i 12 timer.
Satt på varmeplate (25 watt) 
lot tempraturen stige fritt til 31 grader. Etter 8 dager ble gjæringskaret satt i romtempratur 20 grader for 4 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2013
Flasket: 18. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N