Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1A Moderne lys lager OG: 1064 FG: 1008 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 11 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 20 kg Pilsnermalt 1 kg Carapils [B]Humle og krydder[/B] 55 gr. Hallertau 15,4% 90 min. 100 gr. Saaz 3,4% 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl Kalsiumklorid 1 tabl Whirlfloc 25 dråper Clarex [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking til 66 grader. 55-60 liter vann til innmesking. Forsukringstid 50 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lagergjær Gjærmengde: Ca 1,5 liter Informasjon om gjæring: 9 grader i 14 dager, ca 20 grader i 2 dager. Ettergjæring på flaske i 10 dager. 320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann. [B]Kommentarer[/B] Lagergjær fra Arendals Bryggeri [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. januar 2017 Flasket: 10. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N