Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1A Moderne lys lager
OG: 1064
FG: 1008
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
20 kg Pilsnermalt
1 kg Carapils

[B]Humle og krydder[/B]
55 gr. Hallertau 15,4% 90 min.
100 gr. Saaz 3,4% 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl Kalsiumklorid
1 tabl Whirlfloc
25 dråper Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking til 66 grader.
55-60 liter vann til innmesking.
Forsukringstid 50 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lagergjær
Gjærmengde: Ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
9 grader i 14 dager, ca 20 grader i 2 dager.
Ettergjæring på flaske i 10 dager.
320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann.

[B]Kommentarer[/B]
Lagergjær fra Arendals Bryggeri

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2017
Flasket: 10. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N