Brygger: Tor-Egil Brekkhus
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1,056
FG: 1,013
Mengde vørter: 52,0l
Mengde ferdig øl: 41,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 41 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 20EBC 10,5kg
Sjokolade malt 900EBC 0,3kg

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer 60min-60gr
Hersbrucker 20min-50gr
Hersbrucker 5min-30gr

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring 1ts siste 15min
Protaflock 1tablett siste 10min

CaSO4 (skyllevann):3,2 gram
CaSO4 (meskevann):3,3 gram
CaCl2 (skyllevann):4,8 gram
CaCl2 (meskevann):4,95 gram
CaCO3 (kun mesk):3,3 gram
NaHCO3 (kun mesk):6,6 gram

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmeisk 33ltr 67c i 120min
Partiskylling 32ltr 78c i 15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 900bill
Informasjon om gjæring:
3,5ltr starter på 3dl WLP833 slurry
Rein oksygen 2ltr/min i 90sek
Gjæring 1mnd på 12c

[B]Kommentarer[/B]
Koketid 90min.
All humle frå 2014
Karbonering med sukkerlake 5gr/ltr

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2017
Flasket: 25. november 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N