Brygger: Kjell Breimo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2A Moderne mørk lager
OG: 1,050
FG: 1,015
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 28,2
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.25 kg Pilsner Malt (3.9 EBC)
0.40 kg Munich Malt (20 EBC)
0.40 kg Caramalt (120 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
28.00 g	Willamette [5.50 %] - Boil 75.0 min
13.00 g	Vanguard [5.50 %] - Boil 35.0 min
9.30 g Cascade [5.50 %] - Boil 35.0 min
14.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 2.0 min
28.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Boil 2.0 min
42.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 15 0.0 IBUs 
21.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 7.0 Days

[B]Andre ingredienser[/B]
20 gram PH stabilisator.
7.00 g Calcium Chloride (Mash 60.0 mins) Water Agent 1 - 
3.5 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins) Water Agent 
1.00 Items	Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins)
1.3 tsp gjærnæring.
132 gram sukker til karbonering.
1 plate gelatin (sammen med sukkerlaken)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Brygger med BB30.
20 minutter på 47 grader.
5 minutter på 57 grader.
35 minutter på 69 grader.
Washout på 77 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833 German Bock
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
3 liters starter.
Uke 1 på 8/9 grader, uke 2 på 9/10 grader, uke 3 på 10/11, 2-3 dager på 14/15 grader, 3 dager cold crash.

[B]Kommentarer[/B]
Lagt til 0,2-0,3% i alkoholstyrke pga karbonering med sukkerlake.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. november 2014
Flasket: 29. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N