Brygger: Kjell Breimo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2A Moderne mørk lager OG: 1,050 FG: 1,015 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 28,2 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4.25 kg Pilsner Malt (3.9 EBC) 0.40 kg Munich Malt (20 EBC) 0.40 kg Caramalt (120 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 28.00 g Willamette [5.50 %] - Boil 75.0 min 13.00 g Vanguard [5.50 %] - Boil 35.0 min 9.30 g Cascade [5.50 %] - Boil 35.0 min 14.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 2.0 min 28.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Boil 2.0 min 42.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 15 0.0 IBUs 21.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 7.0 Days [B]Andre ingredienser[/B] 20 gram PH stabilisator. 7.00 g Calcium Chloride (Mash 60.0 mins) Water Agent 1 - 3.5 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins) Water Agent 1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) 1.3 tsp gjærnæring. 132 gram sukker til karbonering. 1 plate gelatin (sammen med sukkerlaken) [B]Meskeinformasjon[/B] Brygger med BB30. 20 minutter på 47 grader. 5 minutter på 57 grader. 35 minutter på 69 grader. Washout på 77 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 German Bock Gjærmengde: 2 rør Informasjon om gjæring: 3 liters starter. Uke 1 på 8/9 grader, uke 2 på 9/10 grader, uke 3 på 10/11, 2-3 dager på 14/15 grader, 3 dager cold crash. [B]Kommentarer[/B] Lagt til 0,2-0,3% i alkoholstyrke pga karbonering med sukkerlake. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. november 2014 Flasket: 29. november 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N