Brygger: Øyvind Risan
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser: Kakao
OG: 1075
FG: 1015
Mengde vørter: 15,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 66 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2500g Pilsner malt EBC3
1833g Munich malt EBC15
166g Chocolate malt EBC900
1660g Chocolate malt EBC600
10g Rye malt EBC6 (A little rye is good for the health)

[B]Humle og krydder[/B]
15g Chinook Pellets13% @60min 17g Mt.Hood Pellets 5.4% @15min  7.5ml fat free cocoa powder pr liter (dissolved in water) added to fermenter 4 days before bottling.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Double mash, 2x 90 min at 67gr

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 1dl slurry
Informasjon om gjæring:
17gr slowly rising to 20gr during 14 days. Kept at 20gr for 14 days  Fat free cocoa powder, dissolved in water, added to fermenter 4 days before bottling.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2013
Flasket: 11. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N