Brygger: Tor-Kristian Storvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser: Kaldtrukket kaffe
OG: 1,080
FG: 1,011
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 60,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt (4-6 EBU) 8880g
Crystal malt (130) 875g
Munich (25) 540g 
Choco malt (800) 325g
Black malt (1500 325g

[B]Humle og krydder[/B]
Chinook (14%) 60 min
Northern brewer (9%) 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Demarasukker 500g
Kaldtrukket kaffe 0,9 liter

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min, ca 68 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 35 ml
Informasjon om gjæring:
22 grader i to uker. 
14 dager på flaske etter tapping.

[B]Kommentarer[/B]
BIAB-oppsett, Skyllet med 9 liter vann. 

5 gram sukker pr. liter øl tappet på flaske.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. desember 2014
Flasket: 2. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N