Brygger: Torkel Haugan Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,112
FG: 1,032
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 17,0l
Alkoholstyrke: 10,7%
Beregnet IBU: 80,7
Beregnet farge: 120,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner malt
Pale malt
Caramunich II
Brown
Roasted Barley
Pale Chocolate
Chocolate
flaket havre
bøkerøkt malt
mørk-DME

[B]Humle og krydder[/B]
centennial
cascade

[B]Andre ingredienser[/B]
kaffe

[B]Meskeinformasjon[/B]
dobbelmesket. første halvpart av malten mesket på 68 grader i 90 minutter. skylt til samme innmeskvolum som før første innmesk, deretter tilsatt andre halvdel av malten. mesket på nytt på 68 grader i to timer. skylt så til preboil-volum

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: us-05
Gjærmengde: 3
Informasjon om gjæring:
pitch og stormgjæring på 16-17 grader. deretter gradvis økning til 21.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. februar 2017
Flasket: 13. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N