Brygger: Torkel Haugan Hansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,112 FG: 1,032 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 17,0l Alkoholstyrke: 10,7% Beregnet IBU: 80,7 Beregnet farge: 120,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner malt Pale malt Caramunich II Brown Roasted Barley Pale Chocolate Chocolate flaket havre bøkerøkt malt mørk-DME [B]Humle og krydder[/B] centennial cascade [B]Andre ingredienser[/B] kaffe [B]Meskeinformasjon[/B] dobbelmesket. første halvpart av malten mesket på 68 grader i 90 minutter. skylt til samme innmeskvolum som før første innmesk, deretter tilsatt andre halvdel av malten. mesket på nytt på 68 grader i to timer. skylt så til preboil-volum [B]Gjæring[/B] Gjærtype: us-05 Gjærmengde: 3 Informasjon om gjæring: pitch og stormgjæring på 16-17 grader. deretter gradvis økning til 21. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. februar 2017 Flasket: 13. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N