Brygger: Kjell Thomas Doyle Nilsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1,080
FG: 1,008
Mengde vørter: 13,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 9,4%
Beregnet IBU: 210,0
Beregnet farge: 9,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2.45 kg Bestmaltz Pilsner malt (43.5%)
2.45 kg TF Maris Otter (43.5%)
113 g Acid Malt (2%)
282 g Wheat Malt (5%)
338 g Dextrose (6%)

[B]Humle og krydder[/B]
-50 g Magnum 14.7%aa 60 min
-15 g Simcoe 11.9%aa 30 min
-15 g Amarillo 11.9%aa 30 min
-30 g Citra 12.1%aa 15 min
-20 g Simcoe 5 min
-20 g Amarillo 5 min
-40 g Citra 5 min
-25 g Simcoe 0 min
-25 g Amarillo 0 min
-50 g Citra 0 min
-20 g Simcoe tørrhumle nr 1, 6 dager
-20 g Amarillo tørrhumle nr 1, 6 dager
-42 g Citra tørrhumle nr 1, 6 dager
-16 g Simcoe tørrhumle nr 2, 5 dager
-16 g Amarillo tørrhumle nr 2, 5 dager
-35 g Citra tørrhumle nr 2, 5 dager 
-10 g Columbus 16%aa tørrhumle nr 2, 5 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring
Whirlfloc
O2

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min 64 grader
15 min 70 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 Cal Ale
Gjærmengde: 220 mld celler
Informasjon om gjæring:
16 dager stigende fra 16-20 grader. 
Så på fat.

[B]Kommentarer[/B]
Tørrhumlet x 2 på fat.
Flasket med Beergun.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. februar 2014
Flasket: 21. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F