Brygger: Tobias Johan Karlsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,090
FG: 1,021
Mengde vørter: 51,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 9,1%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 179 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
14,8 kg Muntons pale
3,7 kg Castle Malting pils
0,74 kg Muntons dark crystal
0,61 kg Flaket hvete
0,61 kg Weyermann rye
0,56 kg Muntons black
0,56 kg Muntons chocolate
0,56 kg Muntons roasted barley

[B]Humle og krydder[/B]
100 g chinook, 60 min
50 g chinook, 20 min
50 g centennial, 15 min
50 g centennial, 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
White Labs WLN1000
White Labs Servomyces
Protafloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesk på Speidel Braumeister 50L.
Delt maltbill i to, 11 + 11 kg. All røsta malt i før utmesk etter steg to.

Innmesk 55L, 66 grader i 60 min, skyll med 10 liter vann, sitt igjen med 56 liter vørter. Ny innmesk med resten av malten, 66 grader i 60 min, utmesk 5 minutter 77 grader, skyll med 10 liter vann.

Vannjustering i meskevann: 22g CaCO3, 11 g NaHCO3.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 1,25 mill/ml/P
Informasjon om gjæring:
Oksygenert 1 L/min i 75 sek før tilsetting av gjær.

Pitch på 17 grader, gjæring på 17 grader i treuker, coldcrash i 2 dager før fating.

[B]Kommentarer[/B]
Tappet på fat 1/3/2016, flasket med BeerGun 28/2/2018.

Brygget sammen med Espen Kalstad.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2016
Flasket: 28. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F