Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1084 FG: 1010 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 37,0 Beregnet farge: 37 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsnermalt: 3500 g Palemalt: 3000 g Chokolate Malt: 100 g Lys spraymalt: 500 g Medium spraymalt: 140 g Cassonadesukker: 1000 g Candy Syrup: 325 g [B]Humle og krydder[/B] Northern Brewer, 7,7%, 30 g, 60 min Goldings, 4,2%, 35 g, 15 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering mesk (21,3 liter): Kalk: 4,2 g Natron: 2,1 g Kalsiumklorid: 2,1 g Kalsiumsulfat: 2,1 g Vannjustering skyllevann (12 liter): Kalsiumklorid: 2,1 g Kalsiumsulfat: 2,1 g 1 teskje gjærnæring kokes i 10 min 1 tablett Whirlflock kokes i 10 min [B]Meskeinformasjon[/B] 65°C i 90 min 75°C i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter Informasjon om gjæring: 18°C i 2 dager 19°C i 1 dag 21°C i 1 dag 23°C i 1 dag 24°C i 1 dag 25°C i 13 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. mai 2017 Flasket: 13. juni 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N