Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1084
FG: 1010
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 37 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt: 3500 g
Palemalt: 3000 g
Chokolate Malt: 100 g
Lys spraymalt: 500 g
Medium spraymalt: 140 g 
Cassonadesukker: 1000 g
Candy Syrup: 325 g

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer, 7,7%, 30 g, 60 min
Goldings, 4,2%, 35 g, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering mesk (21,3 liter):
Kalk: 4,2 g
Natron: 2,1 g
Kalsiumklorid: 2,1 g
Kalsiumsulfat: 2,1 g

Vannjustering skyllevann (12 liter):
Kalsiumklorid: 2,1 g
Kalsiumsulfat: 2,1 g

1 teskje gjærnæring kokes i 10 min
1 tablett Whirlflock kokes i 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
65°C i 90 min
75°C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
18°C i 2 dager
19°C i 1 dag
21°C i 1 dag
23°C i 1 dag
24°C i 1 dag
25°C i 13 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. mai 2017
Flasket: 13. juni 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N