Brygger: Stig Norby
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1090
FG: 1022
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3500 g Pilsner malt
1300 g Munich malt 17,7 EBC
1000 g Abbey malt 50 EBC
1000 g Crystal malt 20 EBC
450 g Brown sugar

[B]Humle og krydder[/B]
50 g Hellertauer Hersbrucker - boil 60 min
28 g Hellertauer Mittelfrueh - boil 60 min
20 g Fuggles - boil 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
mesk 66 grader 60 min, deretter temp økt til 73 grader i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Trappist Ale WLP500
Gjærmengde: 2 pkg, 2 liter starter magnetrører
Informasjon om gjæring:
ca 20 grader under hele gjæringen

[B]Kommentarer[/B]
måtte tappe om til "Bjørnunger" grunnet reglement så mulig noe av kullsyren har forsvunnet

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. juni 2012
Flasket: 21. juli 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N