Brygger: Stig Norby Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1090 FG: 1022 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3500 g Pilsner malt 1300 g Munich malt 17,7 EBC 1000 g Abbey malt 50 EBC 1000 g Crystal malt 20 EBC 450 g Brown sugar [B]Humle og krydder[/B] 50 g Hellertauer Hersbrucker - boil 60 min 28 g Hellertauer Mittelfrueh - boil 60 min 20 g Fuggles - boil 60 min [B]Andre ingredienser[/B] irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] mesk 66 grader 60 min, deretter temp økt til 73 grader i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Trappist Ale WLP500 Gjærmengde: 2 pkg, 2 liter starter magnetrører Informasjon om gjæring: ca 20 grader under hele gjæringen [B]Kommentarer[/B] måtte tappe om til "Bjørnunger" grunnet reglement så mulig noe av kullsyren har forsvunnet [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. juni 2012 Flasket: 21. juli 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N