Brygger: Sigurd Øien-Ødegaard Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,077 FG: 1,014 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 8,3% Beregnet IBU: 29,0 Beregnet farge: 77 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 13 kg Pale malt 1 kg Crystal (150 EBC) 775 g Munich (20 EBC) 750 g Café light 1 kg Carafa special 2 [B]Humle og krydder[/B] 50 g Centennial (7.2%) 90 m 45 g Northern brewer (8%) 15 m [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Statisk mesk, 66-67 grader 60 minutter. Vannjustering meskevann: 20 g CaCO3, 10 g NaHCO3. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP051 Gjærmengde: 500 mrd celler ca Informasjon om gjæring: 21 grader, en uke, deretter 23 grader 2 dager. Nedkjøling til 4 grader for tapping. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. mai 2013 Flasket: 30. mai 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N