Brygger: Sigurd Øien-Ødegaard
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,077
FG: 1,014
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 77 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
13 kg Pale malt
1 kg Crystal (150 EBC)
775 g Munich (20 EBC)
750 g Café light
1 kg Carafa special 2

[B]Humle og krydder[/B]
50 g Centennial (7.2%) 90 m
45 g Northern brewer (8%) 15 m

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Statisk mesk, 66-67 grader 60 minutter.
Vannjustering meskevann: 20 g CaCO3, 10 g NaHCO3.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP051
Gjærmengde: 500 mrd celler ca
Informasjon om gjæring:
21 grader, en uke, deretter 23 grader 2 dager. Nedkjøling til 4 grader for tapping.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. mai 2013
Flasket: 30. mai 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N