Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 1055
FG: 1009
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.5 kg pale ale malt
5.0 kg pilsnermalt
0.5 kg carapilsner

[B]Humle og krydder[/B]
50 g Nordbrauer 9,82 % 60 min	
20 g Fuggle 5,1 %  15 min
75 g East Kent Golding 4,8  15 min 
20 g Fuggle 5.1 % 1 min 
60 g East Kent Golding 4,8 %  1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
½  ts. Super Moss			10 min
1,5 ts Gjærnæring			10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking 90 min på 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1028 London Ale
Gjærmengde: 1 pk, 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
5 uker på ca 19-22o C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. februar 2013
Flasket: 16. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N