Brygger: Tore Bjørgo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1060 FG: 1015 Mengde vørter: 80,0l Mengde ferdig øl: 75,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 60 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 13 kg pale malt 5 kg münchnermal 3,2 kg krystallmalt 1 kg røykmalt 1 kg Bjørns lettkokte havregryn 0,5 kg sjokolademalt 0,5 kg risskall [B]Humle og krydder[/B] 115 g. Nordbrauer 10,2%, 60 min. 115 g. East Kent Goldings 5,1%, 20 min. [B]Andre ingredienser[/B] 30 ml kalsiumkarbonat (kritt) 15 ml. kalsiumsulfat (gips) Gjærnæring Whirlfloc [B]Meskeinformasjon[/B] 45 min på 65 C, 45 min på 68 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 London Ale Gjærmengde: 3 rør Informasjon om gjæring: 3 uker på 18-20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. november 2015 Flasket: 5. desember 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F