Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1060
FG: 1015
Mengde vørter: 80,0l
Mengde ferdig øl: 75,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
13 kg pale malt
5 kg münchnermal
3,2 kg krystallmalt
1 kg røykmalt
1 kg Bjørns lettkokte havregryn 
0,5 kg sjokolademalt
0,5 kg risskall

[B]Humle og krydder[/B]
115 g. Nordbrauer 10,2%, 60 min.
115 g. East Kent Goldings 5,1%, 20 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
30 ml kalsiumkarbonat (kritt)
15 ml. kalsiumsulfat (gips)
Gjærnæring
Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
45 min på 65 C, 45 min på 68 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013 London Ale
Gjærmengde: 3 rør
Informasjon om gjæring:
3 uker på 18-20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. november 2015
Flasket: 5. desember 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F