Brygger: Kristian Bendiksen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10D Saison
OG: 1,060
FG: 1,004
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 46,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg pilsnermalt.
6 kg maris otter pale malt.
1 kg hvetemalt.
1 kg vienna malt.

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum (13%) 60g 45 min.
Mosaic (12.5%) 60g 10 min.
Mosaic (12.5%) 140g Tørrhumling dag 4.
Amarillo (9.3%) 100g Tørrhumling dag 4.

[B]Andre ingredienser[/B]
Hamarvann.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegsmesk 63 grader C 70 minutter.
Skylling 75 grader C 15 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP565
Gjærmengde: 700milliarder celler
Informasjon om gjæring:
Pitch på 19 grader C.
Første døgn 21.5C
Andre døgn 23C.
Tredje døgn: 24C.
Fjerde til tiende døgn: 25C.
Tiende til tjuende døgn: Gradvis senking av temp.
Cold crash til slutt.

[B]Kommentarer[/B]
7 g sukker/liter priming 14 dager i 22C.

Inspirert av https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/bale-hard-dry-hopped-saison/

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2018
Flasket: 8. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N