Brygger: Arne Jervell
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1,052
FG: 1,014
Mengde vørter: 29,5l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6000 g Munich Dark (BestMalz)
43 g Carafa Special II (Weyermann)

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Hallertau Mittelfrüh 4.7% @ 60 min 
20 g Hallertau Mittelfrüh 2.7% @ 60 min
25 g Hallertau Mittelfrüh 2.7% @ 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tab Whirlfloc
1 tab Servomyces gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min @ 67°C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 150 ml slurry
Informasjon om gjæring:
Sett gjær ved 8°C
Hold 10°C til 50% utgjæret
Øk til 18°C over 2 døgn
Hold 18°C til ferdig utgjæret, ca 7 dager
Senk til 2°C over 4 døgn

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. januar 2017
Flasket: 12. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F