Brygger: Arne Jervell Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1,052 FG: 1,014 Mengde vørter: 29,5l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6000 g Munich Dark (BestMalz) 43 g Carafa Special II (Weyermann) [B]Humle og krydder[/B] 30 g Hallertau Mittelfrüh 4.7% @ 60 min 20 g Hallertau Mittelfrüh 2.7% @ 60 min 25 g Hallertau Mittelfrüh 2.7% @ 20 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 tab Whirlfloc 1 tab Servomyces gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min @ 67°C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: 150 ml slurry Informasjon om gjæring: Sett gjær ved 8°C Hold 10°C til 50% utgjæret Øk til 18°C over 2 døgn Hold 18°C til ferdig utgjæret, ca 7 dager Senk til 2°C over 4 døgn [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. januar 2017 Flasket: 12. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F