Brygger: Egil Ovesen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Old ale OG: 89 FG: 6 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 11,1% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 58 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8200 gram English Pale Malt 375 gram Crystal Malt (187 EBC) 185 gram Berlgian Aromatic Malt 75 gram Chocolate Malt 37 gram Peated Malt 225 gram Torrified Wheat 75 gram Roasted Barley 375 gram sugar [B]Humle og krydder[/B] 100 gram Styrian Golding pellets (1,7 % Alpha) - 90 minutt 4 gram EKG pellets (6 % Alpha) - 90 minutt 8 gram EKG pellets (6 % Alpha) - 15 minutt [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 67 gram i 90 minutt [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Burton Ale Gjærmengde: Slurry Informasjon om gjæring: Stukket om etter fire veker og sekundærgjæra saman med 8 gram dampa eikespon i fire veker til. [B]Kommentarer[/B] Juleøl uten tilsetninger (Eg kunne ikkje velja dette under klasse og øltype.) Det litle hintet av 8 gram med eikespon under sekundærgjæring vil neppe kvalifisera ølet til klasse 13C. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. oktober 2014 Flasket: 26. desember 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N