Brygger: Egil Ovesen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 89
FG: 6
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 11,1%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 58 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8200 gram English Pale Malt
375 gram Crystal Malt (187 EBC)
185 gram Berlgian Aromatic Malt
75 gram Chocolate Malt
37 gram Peated Malt
225 gram Torrified Wheat
75 gram Roasted Barley
375 gram sugar

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram Styrian Golding pellets (1,7 % Alpha) - 90 minutt
4 gram EKG pellets (6 % Alpha) - 90 minutt
8 gram EKG pellets (6 % Alpha) - 15 minutt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67 gram i 90 minutt

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Burton Ale
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
Stukket om etter fire veker og sekundærgjæra saman med 8 gram dampa eikespon i fire veker til.

[B]Kommentarer[/B]
Juleøl uten tilsetninger (Eg kunne ikkje velja dette under klasse og øltype.) Det litle hintet av 8 gram med eikespon under sekundærgjæring vil neppe kvalifisera ølet til klasse 13C.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. oktober 2014
Flasket: 26. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N