Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1048 FG: 1008 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 33,2 Beregnet farge: 33,1 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2500 gram pilsner malt 1800 gram münchener malt 200 gram crystal malt 150 gram aromatic malt 100 gram sjokolademalt 150 gram sukker til karbonering [B]Humle og krydder[/B] 27 gram Northern Brewer pellets 10,55% 60 minutter 30 gram Tettnang pellets 4,20% 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk 2 gram supermoss 10 minutter kok 0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 60 minutter enstegsmesking 66 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP029 German Ale Gjærmengde: 1 rør, 1,5 liter starter, 230 milliarder celler Informasjon om gjæring: 14 dager ved 16 grader [B]Kommentarer[/B] Karbonert på flaske i to uker ved 20 grader. Lagret siden 11. februar ved 4 grader. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. januar 2013 Flasket: 28. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N