Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1048
FG: 1008
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 33,2
Beregnet farge: 33,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2500 gram pilsner malt
1800 gram münchener malt
200 gram crystal malt 
150 gram aromatic malt
100 gram sjokolademalt
150 gram sukker til karbonering

[B]Humle og krydder[/B]
27 gram Northern Brewer pellets 10,55% 60 minutter
30 gram Tettnang pellets 4,20% 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 minutter enstegsmesking 66 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP029 German Ale
Gjærmengde: 1 rør, 1,5 liter starter, 230 milliarder celler
Informasjon om gjæring:
14 dager ved 16 grader

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert på flaske i to uker ved 20 grader. Lagret siden 11. februar ved 4 grader.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. januar 2013
Flasket: 28. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N