Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1066
FG: 1018
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 17,0
Beregnet farge: 59 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 2: 6000 gr.
Pilsner: 4000 gr.
Crystal: 1500 gr.
Caramunich 2: 1500 gr.
Carared: 1500 gr.
Melanoidin: 1000 gr.
Lys sjokolade: 600 gr.

[B]Humle og krydder[/B]
60 gr. Saaz 3,7% pellets 60 min.
60 gr. Saaz 3,7% pellets 20 min.
60 gr. Saaz 3,7% pellets  5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tabl. protafloc 10 min
1 ts. gjærnæring 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 C. 70 min.
78 C. 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2308 Munich
Gjærmengde: 1 liter slurry
Informasjon om gjæring:
23 dager 9 C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. juni 2015
Flasket: 3. juli 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N