Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1066 FG: 1018 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 17,0 Beregnet farge: 59 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich 2: 6000 gr. Pilsner: 4000 gr. Crystal: 1500 gr. Caramunich 2: 1500 gr. Carared: 1500 gr. Melanoidin: 1000 gr. Lys sjokolade: 600 gr. [B]Humle og krydder[/B] 60 gr. Saaz 3,7% pellets 60 min. 60 gr. Saaz 3,7% pellets 20 min. 60 gr. Saaz 3,7% pellets 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tabl. protafloc 10 min 1 ts. gjærnæring 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 C. 70 min. 78 C. 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2308 Munich Gjærmengde: 1 liter slurry Informasjon om gjæring: 23 dager 9 C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. juni 2015 Flasket: 3. juli 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N