Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2E Mørk tsjekkisk lager
OG: 1056
FG: 1014
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 36,2
Beregnet farge: 47,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.00 kg Pilsner 
1.00 kg Caramunich Malt II 
1.00 kg Munich Malt II
0.35 kg Carafa III 
0.20 kg Wheat, Flaked

[B]Humle og krydder[/B]
60.00 g Perle [8.50 %] - Boil 75.0 min 
60.00 g Saaz [3.75 %] - Boil 45.0 min 
40.00 g Saaz [3.75 %] - Boil 2.0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
3.00 g Calcium Chloride in Mash
3.00 g Gypsum iCalcium Sulfate) in Mash 
1.00 Whirlfloc Tablet (Boil 10.0 mins)  
2.00 tsp Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Triple infusion
Protein rest at 55.0 C / 20 min 
Saccharification at 62.0 C 30 min 
Saccharification at 68.0 C 40 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs 830
Gjærmengde: 5 liter starter
Informasjon om gjæring:
2 weeks at 10C
2 weeks maturation before bottling

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. november 2017
Flasket: 27. desember 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N