Brygger: Lars-Erik Owe
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6A Engelsk IPA
OG: 1,067
FG: 1,013
Mengde vørter: 12,5l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3 kg Thomas Fawcett Maris Otter pale malt
50 g TF brown malt
50 g TF pale crystal malt
15 g Weyermann Carafa special III
200 g farin

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Fuggles (5,1 % alfasyre) FWH
30 g Goldings (6,4 % alfasyre) FWH
35 g Fuggles -5 min
35 g Goldings -5 min
20 g Fuggles 0 min
20 g Goldings 0 min
12 g Fuggles tørrhumle
12 g Golding tørrhumle
15 g Target tørrhumle

[B]Andre ingredienser[/B]
1/5 ts Supermoss -10 min
1/2 ts Gjærnæring (White labs) -10min

[B]Meskeinformasjon[/B]
30 min ved 63 C
30 min oppvarming til 72 C 
5 min ved 72 C
5 min ved 75 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 007
Gjærmengde: 1 l starter
Informasjon om gjæring:
Oksygenert med ren oksygen i 1 min.
Tilsatte gjær ved 15 C, lot stige til 18 C. Økte 1 grad pr dag til 20 C. 
6 dager ved 12 C, så 4 dager ved 4 C før tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. januar 2014
Flasket: 16. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N