Brygger: Lars-Erik Owe Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6A Engelsk IPA OG: 1,067 FG: 1,013 Mengde vørter: 12,5l Mengde ferdig øl: 12,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 75,0 Beregnet farge: 18 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3 kg Thomas Fawcett Maris Otter pale malt 50 g TF brown malt 50 g TF pale crystal malt 15 g Weyermann Carafa special III 200 g farin [B]Humle og krydder[/B] 30 g Fuggles (5,1 % alfasyre) FWH 30 g Goldings (6,4 % alfasyre) FWH 35 g Fuggles -5 min 35 g Goldings -5 min 20 g Fuggles 0 min 20 g Goldings 0 min 12 g Fuggles tørrhumle 12 g Golding tørrhumle 15 g Target tørrhumle [B]Andre ingredienser[/B] 1/5 ts Supermoss -10 min 1/2 ts Gjærnæring (White labs) -10min [B]Meskeinformasjon[/B] 30 min ved 63 C 30 min oppvarming til 72 C 5 min ved 72 C 5 min ved 75 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 007 Gjærmengde: 1 l starter Informasjon om gjæring: Oksygenert med ren oksygen i 1 min. Tilsatte gjær ved 15 C, lot stige til 18 C. Økte 1 grad pr dag til 20 C. 6 dager ved 12 C, så 4 dager ved 4 C før tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. januar 2014 Flasket: 16. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N