Brygger: Frode Aasprong
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,054
FG: 1,006
Mengde vørter: 44,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 36,2
Beregnet farge: 20,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 2 (89,0 %), 

0,70 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 (5,9 %)

0,45 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC) Grain 4 (3,8 %), 

0,15 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 5 (1,3 %)

[B]Humle og krydder[/B]
17,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 10,4 IBUs 


40,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 12,1 IBUs 

40,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 9 12,1 IBUs 

30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 2,0 min 

100g Nelson Sauvin @ 5 dager, tørrhumling.

50g citra @ 5 dager, tørrhumling.

[B]Andre ingredienser[/B]
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins

[B]Meskeinformasjon[/B]
Singel infusion, full body, no mash out. 

31,27 L @ 73,9 C step temp 66,0 C @60 min. 

Fly sparge with 35,34 L @ 78,0 C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale American US-0
Gjærmengde: 22g tørrgjær
Informasjon om gjæring:
Gjæret i mørkt rom på 19 grader i 18 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2014
Flasket: 12. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N