Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5C Engelsk dark mild
OG: 1,038
FG: 1,010
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 52,0l
Alkoholstyrke: 3,7%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 37,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter pale malt, 6600 gram
Crystal (60), 600 gram
Dark crystal (120), 600 gram
Amber malt, 200 gram
Brown malt, 200 gram
Lys chocolate malt, 200 gram
Chocolate malt, 100 gram
sukker til flaskekarbonering, 230 gram

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram East Kent Goldings (6%), 60 minutter
50 gram East Kent Goldings (6%), 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Natron, 10 gram i mesk
Kalsiumklorid, 7,5 gram i mesk
CaCo3, 5 gram i mesk
Kalsiumsulfat, 5 gram i mesk
Kalsiumklorid, 2,7 gram i skyllevann
Kalsiumsulfat, 1,8 gram i skyllevann
1 whirfloctablett, 10 min kok
Wyeast gjærnæring, 10 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs 002
Gjærmengde: 1 rør, 4 l. starter
Informasjon om gjæring:
18 grader i 7 dager
20 grader i 7 dager
20 grader i 14 dager, ettergjæring på flasker (karbonering)

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. februar 2016
Flasket: 21. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N