Brygger: Arne Martin Aurlien
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,102
FG: 1,029
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 55,0
Beregnet farge: 66 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8 kg UK pale malt
1.5 kg belgisk munich-malt
500 g flaket bygg
500 g UK brunmalt
500 g UK mørk krystallmalt 80L
100 g UK sjokolademalt
100 g UK roasted barley
100 g UK pale chocolate
50 g UK black patent

[B]Humle og krydder[/B]
80 g EKG pellets 6,4% 60 min
50 g EKG pellets 6,4% 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesk på speidel
67 grader 120 min
70 grader 10 min
 -- bytt malt --
65 grader 120 min
78 grader 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 2 pakker i starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 19 grader i 21 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. oktober 2013
Flasket: 27. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F