Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1082
FG: 1007
Mengde vørter: 19,5l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 9,8%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   7500 g 
Farin   0 EBC   1250 g 
Munich Malt 20 EBC   20 EBC   500 g 
Dry Light Extract   8 EBC   500 g (til starter)

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 3.1% alpha   60 g   60 minutes 
Hallertauer Mittelfruh 3.9% alpha   60 g   60 minutes 
Saaz 3.1% alpha   60 g   30 minutes 
Hallertauer Mittelfruh 3.9% alpha   15 g   30 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskeskjema 30 min, 45 ºC + 60 min, 62-63 ºC (planlagt høyere mesketemp, 66 gr.) Mesken ble tynn fordi jeg tlsatte så mye kokende vann jeg fikk plass til for å komme over 60 grader i en time. Tappet av så mye jeg kunne - uten kontinuerlig skylling. Deretter tilsetter jeg så vann for å få 67 grader i mesken en 10 minutters tid. Effektiviteten ble bare 60 %.
Tatt ut 19,5 liter vørter med OG 1074. Tilsatt 4,5 liter starter laget av 500 gr. DME. Gir 24 liter med OG 1068. Sukkermengden utgjør ca. 13 % av det gjærbare.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 3787 Belgian Trapp.
Gjærmengde: 2 pk.
Informasjon om gjæring:
Tilsetter sukker "etter gjæringen har pågått en stund, 4-5 dager, for at ikke gjæren skal få "sukkersjokk". Gjæres på 18-21 grader, noen dager opp mot 24. Starter på 4,5 liter

[B]Kommentarer[/B]
5,2 i både meskevann og skyllevann. 
1 ts. gjærnæring 
1 ts. irishMoss

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. august 2013
Flasket: 26. august 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F