Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10B Lys sterk belgisk ale OG: 1082 FG: 1007 Mengde vørter: 19,5l Mengde ferdig øl: 26,0l Alkoholstyrke: 9,8% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 7500 g Farin 0 EBC 1250 g Munich Malt 20 EBC 20 EBC 500 g Dry Light Extract 8 EBC 500 g (til starter) [B]Humle og krydder[/B] Saaz 3.1% alpha 60 g 60 minutes Hallertauer Mittelfruh 3.9% alpha 60 g 60 minutes Saaz 3.1% alpha 60 g 30 minutes Hallertauer Mittelfruh 3.9% alpha 15 g 30 minutes [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Meskeskjema 30 min, 45 ºC + 60 min, 62-63 ºC (planlagt høyere mesketemp, 66 gr.) Mesken ble tynn fordi jeg tlsatte så mye kokende vann jeg fikk plass til for å komme over 60 grader i en time. Tappet av så mye jeg kunne - uten kontinuerlig skylling. Deretter tilsetter jeg så vann for å få 67 grader i mesken en 10 minutters tid. Effektiviteten ble bare 60 %. Tatt ut 19,5 liter vørter med OG 1074. Tilsatt 4,5 liter starter laget av 500 gr. DME. Gir 24 liter med OG 1068. Sukkermengden utgjør ca. 13 % av det gjærbare. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 3787 Belgian Trapp. Gjærmengde: 2 pk. Informasjon om gjæring: Tilsetter sukker "etter gjæringen har pågått en stund, 4-5 dager, for at ikke gjæren skal få "sukkersjokk". Gjæres på 18-21 grader, noen dager opp mot 24. Starter på 4,5 liter [B]Kommentarer[/B] 5,2 i både meskevann og skyllevann. 1 ts. gjærnæring 1 ts. irishMoss [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. august 2013 Flasket: 26. august 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F