Brygger: Gjermund Hummervoll Bakken
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 5E Skotsk ale)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1,058
FG: 1,014
Mengde vørter: 43,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,5kg Munchnermalt
3,7kg Stjørdalsmalt
2,4kg Maris Otter
1,0kg Crystal malt
0,150kg Sjokolademalt (lys)
0,150kg Sjokolademalt (mørk)
1,0kg Spraymalt

[B]Humle og krydder[/B]
70g Galena (12,2%) - 60min
80g Fuggles (4%) - 15min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68grader i 60min
73grader i 5min
77grader i 5min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs WLP004
Gjærmengde: 2 stk poser
Informasjon om gjæring:
Satte gjærstarter i 4 liter spraymalt.
Gjæring i 18-20 graders temp.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. oktober 2015
Flasket: 1. november 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N