Brygger: Gjermund Hummervoll Bakken Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 5E Skotsk ale) Ekstra ingredienser: OG: 1,058 FG: 1,014 Mengde vørter: 43,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 55 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5,5kg Munchnermalt 3,7kg Stjørdalsmalt 2,4kg Maris Otter 1,0kg Crystal malt 0,150kg Sjokolademalt (lys) 0,150kg Sjokolademalt (mørk) 1,0kg Spraymalt [B]Humle og krydder[/B] 70g Galena (12,2%) - 60min 80g Fuggles (4%) - 15min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 68grader i 60min 73grader i 5min 77grader i 5min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White labs WLP004 Gjærmengde: 2 stk poser Informasjon om gjæring: Satte gjærstarter i 4 liter spraymalt. Gjæring i 18-20 graders temp. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. oktober 2015 Flasket: 1. november 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N