Brygger: Stian Krog
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kaffe
OG: 1069
FG: 1013
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,4%
Beregnet IBU: 602,0
Beregnet farge: 1039 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,00 kg               Lager Malt (3,9 EBC)                 36,6 %        
3,00 kg               Wheat Malt, Bel (3,9 EBC)         36,6 %        
0,50 kg               Oats, Flaked (2,0 EBC)               6,1 %         
0,50 kg               Pale Chocolate Malt (625,0 EBC) 6,1 %         
0,20 kg               Black (Patent) Malt (1450,0 EBC) 2,4 %         
0,20 kg               Roasted Barley (1450,0 EBC)       2,4 %         
0,50 kg               Honey (2,0 EBC)                         6,1 %         
0,30 kg               Candi Sugar, Dark (500,0 EBC)     3,7 %

[B]Humle og krydder[/B]
30,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 60 min. 29,7 IBU's     
25,00 g Columbus [12,90 %] - Boil 60 min. 30,5 IBU's

[B]Andre ingredienser[/B]
1,5 liter dark roasted Zoega coffee, added at 20 min. left of boil.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mashed at 65 C for 60 minutes, no mash out. Sparged with 80 C water. No water adjustments.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 007 - Dry English Ale Yeast
Gjærmengde: 2 liter starter from 1 pack (378 billion yeast cells).
Informasjon om gjæring:
Fermented at 20 C for 3 weeks.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. oktober 2012
Flasket: 4. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N