Brygger: Stian Krog Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Kaffe OG: 1069 FG: 1013 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,4% Beregnet IBU: 602,0 Beregnet farge: 1039 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,00 kg Lager Malt (3,9 EBC) 36,6 % 3,00 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) 36,6 % 0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) 6,1 % 0,50 kg Pale Chocolate Malt (625,0 EBC) 6,1 % 0,20 kg Black (Patent) Malt (1450,0 EBC) 2,4 % 0,20 kg Roasted Barley (1450,0 EBC) 2,4 % 0,50 kg Honey (2,0 EBC) 6,1 % 0,30 kg Candi Sugar, Dark (500,0 EBC) 3,7 % [B]Humle og krydder[/B] 30,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 60 min. 29,7 IBU's 25,00 g Columbus [12,90 %] - Boil 60 min. 30,5 IBU's [B]Andre ingredienser[/B] 1,5 liter dark roasted Zoega coffee, added at 20 min. left of boil. [B]Meskeinformasjon[/B] Mashed at 65 C for 60 minutes, no mash out. Sparged with 80 C water. No water adjustments. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 007 - Dry English Ale Yeast Gjærmengde: 2 liter starter from 1 pack (378 billion yeast cells). Informasjon om gjæring: Fermented at 20 C for 3 weeks. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. oktober 2012 Flasket: 4. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N