Brygger: Erlend Johnsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1059 FG: 1015 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 77 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter, Pale Malt : 5.3kg Bjørns Lettkokte Havregryn 1.2kg Pale Chocolate 625 EBC (TF) 0,.42kg Black Malt 1450-1500 EBC (TF) 0.075kg Roasted Barley 1450 EBC (TF) 0.3 kg [B]Humle og krydder[/B] 37g Target pellets (10%) 60 min 25g East Kent Goldings pellets (5%) 20min [B]Andre ingredienser[/B] 6-7 teskjer flytende KalsiumKlorid (33%) 2 teskjer Kalk [B]Meskeinformasjon[/B] 3l vann / kg malt, hovedmesk (75min) ved 66grader økt temp til 70 grader i 20min mash-out ved ca 74-75grader i 7-10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP022 Gjærmengde: 3 rør (pakkedato 16.01.2013) Informasjon om gjæring: Primærgjæring startet ved 16 grader, økt til 18-19 grader over de 3 første dagene. Satt til 21-22 grader etter dette. SG målt etter 6 dager (1020-21), Etter 14 dager ble den racket over til nytt gjæringskar, og hadde da nådd FG på 1015. [B]Kommentarer[/B] Fornøyd med smak, lukt og utseende ved tapping. Men da den er "usmakt" har jeg ingen kommentarer ellers. Min første havrestout. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. januar 2013 Flasket: 6. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N