Brygger: Erlend Johnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1059
FG: 1015
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 77 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter, Pale Malt  : 5.3kg
Bjørns Lettkokte Havregryn 1.2kg
Pale Chocolate 625 EBC (TF) 0,.42kg
Black Malt 1450-1500 EBC (TF) 0.075kg
Roasted Barley 1450 EBC (TF) 0.3 kg

[B]Humle og krydder[/B]
37g Target pellets (10%) 60 min
25g East Kent Goldings pellets (5%) 20min

[B]Andre ingredienser[/B]
6-7 teskjer flytende KalsiumKlorid (33%)
2 teskjer Kalk

[B]Meskeinformasjon[/B]
3l vann / kg malt, hovedmesk (75min) ved 66grader
økt temp til 70 grader i 20min 
mash-out ved ca 74-75grader i 7-10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP022
Gjærmengde: 3 rør (pakkedato 16.01.2013)
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring startet ved 16 grader, økt til 18-19 grader over de 3 første dagene. Satt til 21-22 grader etter dette. SG målt etter 6 dager (1020-21), Etter 14 dager ble den racket over til nytt gjæringskar, og hadde da nådd FG på 1015.

[B]Kommentarer[/B]
Fornøyd med smak, lukt og utseende ved tapping. 
Men da den er "usmakt" har jeg ingen kommentarer ellers.
Min første havrestout.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. januar 2013
Flasket: 6. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N