Brygger: Arne Martin Aurlien
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,092
FG: 1,044
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 93,0
Beregnet farge: 81 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg pale malt
1.5 kg hvetemalt
2 kg mørk krystallmalt
1.2 kg brunmalt
1.2 kg pale chocolate
600 g roasted barley
4,5 kg lys DME

[B]Humle og krydder[/B]
300 g EKG pellet 4,4% 60 min
50 g EKG pellet 4,4% 30 min
50 g EKG pellet 4,4% 15 min
50 g EKG pellet 4,4% 10 min
100 g EKG pellet 4,4% tørrhumlet

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader 90 minutter
78 grader 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1084
Gjærmengde: 2 pakker med starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på ca. 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2012
Flasket: 16. februar 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: F