Brygger: Arne Martin Aurlien Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,092 FG: 1,044 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 93,0 Beregnet farge: 81 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7 kg pale malt 1.5 kg hvetemalt 2 kg mørk krystallmalt 1.2 kg brunmalt 1.2 kg pale chocolate 600 g roasted barley 4,5 kg lys DME [B]Humle og krydder[/B] 300 g EKG pellet 4,4% 60 min 50 g EKG pellet 4,4% 30 min 50 g EKG pellet 4,4% 15 min 50 g EKG pellet 4,4% 10 min 100 g EKG pellet 4,4% tørrhumlet [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader 90 minutter 78 grader 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1084 Gjærmengde: 2 pakker med starter Informasjon om gjæring: Gjæret på ca. 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. januar 2012 Flasket: 16. februar 2012 Filtrert: Nei Karbonering: F