Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4A Engelsk ordinary bitter
OG: 1037
FG: 1008
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 3,8%
Beregnet IBU: 36,5
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,4 kg Warminster Maris Otter
0,3 kg Warminster Crystal 200
0,1 kg Warminster Amber Malt

[B]Humle og krydder[/B]
60 min: 40 g East Kent Goldings 5,5%
15 min: 30 g East Kent Goldings 5,5%
2 min: 30 g East Kent Goldings 5,5%
Tørrhumle etter 5 dager: 20 g East Kent Goldings 5,5%

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering med Kalsiumklorid, kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat og natron.
5 g "klar-urt" tilsatt ved 15 min.
0,5 ts. gjærnæring tilsatt ved 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 12,5 liter vann.
20 minutter ved 64 C.
20 minutter ved 70 C.
5 minutter ved 77 C.
Skylt med 22 L vann, tappet av 30 L.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: ca. 200 mrd. celler
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ca. 0,75 L O2.
Starter gjæringen på 18C og ramper opp til 19 C over to døgn. Holdes på 19 C i 8 dager før cold crash.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. februar 2015
Flasket: 10. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F