Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4A Engelsk ordinary bitter OG: 1037 FG: 1008 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 3,8% Beregnet IBU: 36,5 Beregnet farge: 18 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,4 kg Warminster Maris Otter 0,3 kg Warminster Crystal 200 0,1 kg Warminster Amber Malt [B]Humle og krydder[/B] 60 min: 40 g East Kent Goldings 5,5% 15 min: 30 g East Kent Goldings 5,5% 2 min: 30 g East Kent Goldings 5,5% Tørrhumle etter 5 dager: 20 g East Kent Goldings 5,5% [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering med Kalsiumklorid, kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat og natron. 5 g "klar-urt" tilsatt ved 15 min. 0,5 ts. gjærnæring tilsatt ved 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 12,5 liter vann. 20 minutter ved 64 C. 20 minutter ved 70 C. 5 minutter ved 77 C. Skylt med 22 L vann, tappet av 30 L. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 Gjærmengde: ca. 200 mrd. celler Informasjon om gjæring: Tilsatt ca. 0,75 L O2. Starter gjæringen på 18C og ramper opp til 19 C over to døgn. Holdes på 19 C i 8 dager før cold crash. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. februar 2015 Flasket: 10. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F